Boek

Werkgeluk werkt!

We werken met organisaties aan het vergroten van werkgeluk aan de hand van het Klaver 4-model. Dit model is door Lieke Bezemer ontwikkeld en beschreven in haar boek Werkgeluk werkt! Dit boek verscheen in 2018 en binnen een jaar was de tweede druk een feit. Het boek behaalde een top 5 notering bij Managementboek.

In het boek laat Lieke zien dat de volgende 4 dimensies bijdragen aan werkgeluk:

1) Betekenis

2) Talenten

3) Vrijheid

4) Relaties

 Het Klaver 4-model laat zien dat deze vier dimensies op drie niveaus spelen: organisatie, team en medewerker. Op het moment dat de dimensies grotendeels overeenkomen op deze niveaus, is er sprake van werkgeluk.

In het boek komen o.a. Janine Vos (CHRO Rabobank) en Bob Hutten (Directeur Hutten Catering) aan het woord over hun  hun visie op en hun ervaring met werkgeluk. Het boek heeft een aanbeveling van zowel Janine als Bob en het voorwoord is geschreven door prof. Paul de Blot (Hoogleraar Business Spiritualiteit aan Nyenrode).

Onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat het Klaver 4-model wetenschappelijk gevalideerd is:
Er is een direct verband tussen die vier dimensies van het model en de score die mensen aan hun werkgeluk geven.

Lieke Bezemer slaat met haar boek “Werkgeluk werkt” de spijker op zijn kop. Het lezen van dit boek was voor mij een eye-opener.

Als adviseur loopbanen en arbeidsmobiliteit heb ik veel mensen gesproken die uit hun werk niet of niet meer genoeg voldoening halen. En daar zijn we juist toch allemaal naar op zoek! De gevolgen hiervan voor individuele werknemers en voor bedrijven spreken voor zich. Lieke heeft vanuit haar specialisme een uitstekend toepasbare methode ontwikkeld (het Klaver 4-model). Indien deze methode serieus op alle drie de niveaus binnen de organisatie wordt toegepast (strategisch, tactisch en operationeel), heeft ze veel voordelen voor de medewerker en daardoor voor de organisatie. Ik ben ervan overtuigd dat als organisaties/HR-managers serieus met deze methode aan de slag gaan, dat dan het welbevinden van de werknemers zal toenemen en problemen zoals uitval door burn-out drastisch zullen afnemen. Het zal de hele organisatie ten goede komen. Kortom, “Werkgeluk werkt” is een aanrader!

Bas

Een aanrader

Een aanrader voor iedere (HR-)professional die aan de slag wil met werkgeluk. Zet de volgende stap in jullie organisatie en zet je met behulp van dit boek in voor gelukkige medewerkers. Een gedeelde verantwoordelijkheid voor werkgever en werknemer, waarin een sleutelrol weggelegd is voor HR.

Het boek is tevens een waardevol relatiegeschenk voor (HR-)managers!

Veel werkgeluk gewenst!

Wil jij dat je organisatie optimaal functioneert?

Neem hieronder contact met ons op.
We kijken samen hoe we je organisatie succesvoller kunnen maken.