Slim Subsidie

Kim:
“Dit is een unieke kans, laat je ontzorgen.”

 

Subsidieregeling voor MKB

Het is nu mogelijk om te investeren in jouw organisatie en jouw mensen tegen beperkte kosten

MKB-ondernemingen zijn vaak fantastische plekken om te werken. De betrokkenheid bij het wel en wee van de onderneming en tussen collega’s onderling is vaak hoog. Mensen hebben vaker dan bij de grote corporates het gevoel verschil te kunnen maken en onderzoek wijst uit dat het ervaren van betekenis in het werk een belangrijke pijler van werkgeluk is. 

Aan de andere kant is het voor MKB-ondernemingen vaak moeilijk om vergelijkbare faciliteiten te bieden als bij grote bedrijven, bijvoorbeeld op het gebied van de employee experience, ontwikkelen, leren of coaching. Redenen hiervoor kunnen zijn dat expertise of middelen beperkt voorhanden zijn. En hoe zorg je als MKB-onderneming voor een goede positie op de arbeidsmarkt als je nieuwe mensen zoekt? 

WIN kan hierbij helpen. We adviseren MKB-ondernemingen over vraagstukken als:

  • Het ontwikkelen van HR-strategie en beleid
  • Het binden en boeien van talent
  • Potentieel in de organisatie vinden en inzetten
  • Gericht investeren in ontwikkeling en leren
  • Uitval en verloop reductie
  • Werving verbeteren. 

Het begeleiden bij deze vraagstukken doen we door met organisaties te werken aan het vergroten van Werkgeluk. Onderzoek wijst uit dat meer werkgeluk in organisaties leidt tot meer succes:

  • Minder verloop en minder uitval
  • Hogere productiviteit en meer vernieuwing
  • Hogere NPS onder zowel opdrachtgevers als medewerkers
  • Een sterker merk en een betere reputatie als werkgever

Subsidiemogelijkheden – WIN met SLIM

Door onze inzet te koppelen aan subsidies kunnen we de investering voor MKB-ondernemingen (zeer) beperkt houden. Voor MKB-ondernemingen tot 250 medewerkers en 50 miljoen euro omzet per jaar is de SLIM-subsidie regeling van toepassing. Deze regeling is door de rijksoverheid in het leven geroepen om leren en ontwikkelen in het MKB te stimuleren. Wij kunnen bij toekenning onze inzet eenmalig tot maximaal € 25.000,- gesubsidieerd krijgen. Hiermee kan een MKB-onderneming tegen lage kosten toch flink investeren in de organisatie en haar mensen.

Voor het doorlopen van de aanvraagprocedure en het voldoen aan de vereisten, werken we nauw samen met subsidiespecialisten. Het gedoe nemen we graag voor je uit handen en we werken op basis van “geen toekenning – geen verplichting” (no cure-no pay).

De eerste volgende subsidieronde start op 1 september 2020 en sluit op 30 september. Zie jij mogelijkheden voor jouw onderneming? Laat je gegevens achter en we vertellen je graag meer over wat wij voor je kunnen betekenen en hoe de subsidie regeling in elkaar zit.

Wacht niet te lang, want het is zo september.

Wil jij dat je organisatie optimaal functioneert?

Neem hieronder contact met ons op.
We kijken samen hoe we je organisatie succesvoller kunnen maken.